SKRIV OG TAL, SÅ DET RYKKER OG GØR INDTRYK!

Sæt dagsordenen, flyt holdninger og skab resultater – på kurset få du tips og tricks til at gøre din skriftlige og mundtlige kommunikation knivskarp. Du lærer at skrive levende og politisk relevante debatindlæg. Samtidig får du viden om, hvordan du bedst får dine budskaber ud på sociale medier målrettet din målgruppe, medlemmer og politikere.

Er du træt af at stå på sidelinjen i den offentlige debat og se eksperter, modpart, politikere og arbejdsgivere løbe med omtalen i medierne? På kurset i skriftlig og mundtlig kommunikation for fagligt aktive får du chancen for selv at sætte dagsordenen i avisernes debatspalter og på sociale medier som Facebook og Twitter.

Det arbejder vi med:

 • Personlig og kollektiv historiefortælling som et stærkt værktøj til at skabe identifikation.
 • Politisk relevans og aktualitet i din skriftlige kommunikation
 • Hvad er politisk kommunikation, og hvad er jeres kernebudskab?
 • Strategisk interessevaretagelse. Målret dine budskaber. Gør egne interesser almene
 • Metoder: Skriv, kort og klart til både avis, Facebook og Twitter
 • Introduktion til reglerne og grænserne for din ytringsfrihed som offentligt/privat ansat
 • Gennemslagskraft og strategier til organisering og indflydelse på sociale medier.
 • Dit eget indlæg/tale, som du får personlig sparring og feedback på både på før og efter.

Det får du ud af kurset:

 • Du får viden om, hvordan du bedst kan få dine budskaber ud i aviser og på sociale medier.
 • Du bliver skarp til at formulere dig på skrift og får kompetencer i skriftlig og mundtlig kommunikation, artikel- og taleskrivning til nyhedsbreve og sociale medier.
 • Du lærer, hvordan identifikation, den personlige historiefortælling, fakta og undersøgelser kombineret med dine og fagforeningens politiske ønsker og forslag, kan indgå i et debatindlæg, tale, og hvad der skal til for, at debatredaktøren har lyst til at bringe det.
 • Du bliver introduceret til reglerne og grænserne for din ytringsfrihed som henholdsvis offentlig eller privat ansat. Det er vigtigt at vide, inden du sender dit indlæg af sted. 
 • Du får redskaber til at skrive et godt debatindlæg, der rejser relevante problemer og sætter dem ind i en politisk kontekst.
 • Du får hjælp til at udarbejde et debatindlæg, som du får konkret feedback på undervejs og efter kurset. Erfaringsmæssigt får cirka halvdelen af kursusdeltagerne et indlæg bragt i avisen, hvis de sender det af sted efter endt kursus.

Varighed: 1-2 dage. Vælges en ekstra dag kan kurset eksempelvis udbygges med undervisning i digitale kampagner og nye organiseringsværktøjer eller fx en dag om kommunal-, regional og landspolitisk interessevaretagelse og lobbyarbejde. Eller fx en dag med personlig videoproduktion på deltagers smartphone og tablet.

Kurset retter sig mod
Fagligt aktive, tillidsrepræsentanter, valgte, ansatte og politikere i fagbevægelsen. 

Referencer
Kurset er gennemført med succes hos Hovedorganisationen FTF og som del af den fagpolitiske talentuddannelse og har fået entydigt positive bedømmelser. Læs mere her

Underviser
Jens Peter Kildevang, journalist, presse- og kommunikationsrådgiver med mere end 10 års erfaring fra fagbevægelse, ministerier og organisationer. Har været ansat i hovedorganisationen FTF, som pressesekretær i Undervisningsministeriet, Miljøstyrelsen og har arbejdet som journalist for Avisen.dk, Politiken, Ugebrevet A4 mfl. 

Jens Peter Kildevang har undervist hos FTF, på den fagpolitiske talentuddannelse, hos Uddannelsesforbundet mfl. Læs mere: Referencer

Det siger samarbejdspartnere og kunder

“Personlig individuel feedback var virkelig god”
– Anne Theilgaard Jacobsen, ergoterapeut, FTR, Ergoterapeutforeningen, der skrev indlæg som dage efter kurset blev bragt i Politiken.


“Jeg fik stort udbytte af vores korte uddannelsesforløb om debatindlæg på talentuddannelsen og drager nytte af det hver gang, jeg skriver”.

– Helle Bjerregaard, pædagog, afdelingsleder og meningsdanner (BUPL).

_DSC4937-1600px

“Når Jens Peter underviser på FTF’s fagpolitiske Talentuddannelse, er det virkelig noget, der rykker. Deltagerne på uddannelsen får meget brugbar feedback på de debatindlæg og læserbreve, de skriver, og han hjælper dem lige med at få det skåret til, så mange af dem faktisk også for optaget deres indlæg i avisen. Det gør også, at de får rigtig meget mod på at skrive mere“.
– Dorte Limbjerg, konsulent i FTF’s Kursusenhed og pr. 1. januar ansat ved KONVENTUM.

“Undervisning var rettet perfekt til behov, som jeg har som tillidsrepræsentant”
Hvordan oplever du underviseren?
“Jens Peter er en meget engageret og faglig kompetent. Det mest relevante for mit fremtidige arbejde er; modtagerafdækning, strategi i skriftlig kommunikation og personlig historie”.
– Kim Sarup, meteorolog, TR, Trafikforbundet. Kim deltog på kursus i debatindlæg 31/11-2018. Læs om mit kursus i debatindlæg og skriftlig kommunikation her

 

“Som politisk valgt giver kurset stor værdi og meget nyttig viden”
Charlotte Hourgaard, landsformand i Forsikringsforbundet, deltog i kursus om skriftlig kommunikation, debatindlæg og strategisk kommunikation og interessevaretagelse. Hun skriver om kurset og underviser Jens Peter Kildevang:

“Stor viden, behagelig, lyttende og god underviser. God og varieret undervisningsform”

“Mange gode emner på kurset. Særligt at tænke mere over budskab, modtagere og strategi i kommunikationen”

“Som politisk valgt giver kurset stor værdi og meget nyttig viden, der kan omsættes til mit arbejde”

Danny Sjøberg m hjelm

Danny Sjøberg, Tømrersvend (fagligt aktiv i 3F – BJMF), har deltaget på kurset i debatindlæg og sociale medier. Han siger:
“Jeg er en tømrersvend på 48 år med over 30 års erfaring med byggeri. Jeg har længe haft lyst til at deltage i den offentlige debat i stedet for at stå på sidelinjen og høre om, hvordan ikke-faglige personer gør sig kloge på mit arbejdsliv.

Jeg var så privilegeret at komme på kursus i, hvordan man kommer i gang med at skrive indlæg til aviser og at begå sig på sociale medier, Twitter, Facebook osv.
Kursuslederen var Jens Peter Kildevang.
Vi var flere samlet fra forskellige fag, lige fra forsikringsbranchen, tv-branchen og min egen branche, nemlig byggeriet. Jens forstod på en rigtig god måde at vejlede os hver især på det niveau, som vi startede på. 
For mit eget vedkommende blev det en enorm lærerig dag, hvor jeg gik hjem med den viden, der skal til for at komme ind i debatten. Endvidere gav det udslag i et indlæg, som jeg fik skrevet og bragt i en avis kort tid efter.
Jeg kan derfor kun give de varmeste anbefalinger til Jens Peter Kildevang.”

– Danny Sjøberg, Tømrersvend (fagligt aktiv i 3F – BJMF). Vil du læse det indlæg, som Danny fik skrevet færdigt på endagskurset og fik bragt i dagbladet BT, kan du læse det her:

Dannys indlæg i BT.png

OBS: Det kursus, som Danny deltog på, udbydes den 31. oktober hos FTF i København – læs mere her

KURSUS HOS JER? FÅ ET TILBUD: Jeg kommer også meget gerne ud til jer lokalt, i jeres afdeling, organisation, og holder et skrivekursus. Typisk får mindst halvdelen bragt deres indlæg efter kurset på baggrund af min feedback, rådgivning og undervisning, der er praksisnær, konkret og tager udgangspunkt i deltagernes forudsætninger, ønsker, udfordringer og konkrete eksempler fra arbejdslivet. Læs mere om kurset her

Kontakt: Jens Peter Kildevang, tlf. 40638172 / kontakt@kildevangkommunikation.dk

Bente

”Jens Peter Kildevang er en vidende og engageret journalist, presse- og kommunikationsrådgiver med politisk indsigt og brændende engagement. Han har igennem 5 år løftet presseomtalen af FTF og fået sat vores mærkesager på dagsordenen i både aviser, tv, radio og på de sociale medier. Han har styr på både politisk strategisk kommunikation, presse- og kampagnearbejde og er en dygtig underviser, der bl.a. har bidraget til at gøre FTF’s kurser og fagpolitiske talentuddannelse til en succes. Jeg kan varmt anbefale hans rådgivning, journalistik og undervisning”

– Bente Sorgenfrey, formand for hovedorganisationen FTF.

Benjamin Boe Rasmussen

Benjamin Boe Rasmussen (Fotograf: ©Henning Hjorth 2018)

 “Vi kan i Dansk Skuespillerforbund varmt anbefale Jens Peter Kildevang. Vi har brugt hans assistance både til at blive bedre til at kommunikere og til at forberede os til kritiske interview og debatter på tv. Jens Peter Kildevang forstår fagbevægelsen, og de udfordringer vi har, og er god til at se og dyrke de styrker, vi som enkeltpersoner kan byde ind med. Han kan både hjælpe med konkrete problemer og styrke vores kompetencer. Vi vil ikke tøve med at bruge ham igen.”

– Benjamin Boe Rasmussen, formand for Dansk Skuespillerforbund

 

Leave a Reply