Slut med kedelige kurser: Feedback, øvelser, cases og praksisnær læring

Har du prøvet at kede dig bravt, når du var på kursus, deltog i uddannelse eller workshops?

Du er ikke den eneste. Jeg har selv siddet på pinebænken som deltager på lidt for mange kedelige kurser og uddannelser, hvor underviseren ikke rigtig har sat sig ind i deltagernes baggrund, ikke bruger eksempler fra vores hverdag, glemmer pauser og at inddrage deltagerne, taler for længe selv og lirer standardiserede oplæg af. Rent genbrug. Det er livet simpelthen for kort til.

Uforberedt undervisning er en dræber
En gang deltog jeg på et kursus, hvor underviseren – en kendt person, som ofte er ekspert på tv – havde glemt at fjerne navnet på den forrige kunde i bunden af Power Point-oplægget. Det var rent genbrug. Samme standardoplæg som sidste gang. Det duer bare ikke.

Kom udover rampen med dit budskab
Via undervisning, workshops, rådgivning og kurser vil jeg hjælpe fagligt aktive, valgte ansatte, talspersoner, lokale afdelinger, bestyrelser og organisationer med at komme udover rampen med deres budskaber, historier og via skarpe indlæg og levende ord få sat en dagsorden i offentligheden. Det er der i høj grad brug for!

Vigtige emner og problemer fra arbejdspladser og almindelige menneskers hverdag fortrænges i den offentlige debat. Det skal vi sammen have lavet om på.

På baggrund af 10 år som journalist, rådgiver og underviser i bl.a. hovedorganisationen FTF har jeg fundet frem til noget vigtigt: Det er fantastisk givende og inspirerende at få lov at undervise og lave kurser for aktive mennesker, der på blot én dag kan få redskaber til at komme ud med deres budskaber i offentligheden. Det har jeg blandt andet haft succes med på FTF’s fagpolitiske talentuddannelse.

Sparring og individuel feedback
Jeg elsker at undervise og sætter en ære i at lave skræddersyede forløb med udgangspunkt i deltagernes liv, hverdag, ønsker og udfordringer.

Hver enkelt kursusdeltager får individuel rådgivning og feedback både undervejs og efter kurset. Med udgangspunkt i grundig forberedelse og konkrete eksempler fra deltagerne garanterer jeg praksisnær, konkret, inddragende og erfaringsbaseret undervisning og læring.

Kurser, workshops og undervisning tilrettelægges og skræddersyes altid i tæt samarbejde med den enkelte afdeling, kreds, bestyrelse og organisation, så jeres individuelle behov og ønsker imødekommes.

 

Kurserne forberedes i samarbejde med kunden, bl.a. ved at deltagerne får et elektronisk spørgeskema tilsendt, så jeg på forhånd kender deltagernes forudsætninger, baggrund, forventninger og udfordringer. Hermed får vi relevante eksempler fra deltagernes hverdag, som kan bruges i undervisningen. Hvis det ønskes, hjælper jeg med at lave en Facebook-gruppe for deltagerne, så videndeling og nye aktiviteter kan organiseres efter kurset.

Jeg udbyder lige nu seks forskellige kurser om bl.a. sociale medier, lobbyarbejde, kommunikation, organisering og ytringsfrihed for dem, der tør tage springet og blande sig i debatten: https://kildevangkommunikation.dk/kurser/ 

Aktuelle kurser
Aktuelt planlægger jeg et kursus for en kredsbestyrelse i Dansk Sygeplejeråd samt flere kurser hos Konventum og hovedorganisationen FTF:
Skriv bedre tekster og skarpe debatindlæg hos FTF i København den 31/10-2018
Engagér og slå igennem på sociale medier – 20. – 22. maj 2019 hos KONVENTUM
Skriv bedre tekster og skarpe debatindlæg den 21/9-2019 hos KONVENTUM

Vi ses derude!
Jens Peter Kildevang

Jp
Kildevang Kommunikation ved Jens Peter Kildevang, journalist og kommunikationsrådgiver.
Kontakt: Telefon 40 63 81 72 / kontakt@kildevangkommunikation.dk

Kunder og referencer
Jeg har undervist og rådgivet politikere, valgte og aktive tillidsfolk fra bl.a.:
FOA / 3F / FTF / Dansk Sygeplejeråd / BUPL / Politiforbundet / Finansforbundet / Forsikringsforbundet / Danske Fysioterapeuter / Ergoterapeutforeningen / Uddannelsesforbundet / Skuespillerforbundet / Fagforeninger i Grønland (Sundhedskartellet PK, IMAK mfl.).

Det siger samarbejdspartnere og kunder

“Jeg fik stort udbytte af vores korte uddannelsesforløb om debatindlæg på talentuddannelsen og drager nytte af det hver gang, jeg skriver”.
– Helle Bjerregaard, pædagog, afdelingsleder og meningsdanner (BUPL).

_DSC4937-1600px

 

“Jeg er en tømrersvend på 48 år med over 30 års erfaring med byggeri. Jeg har længe haft lyst til at deltage i den offentlige debat i stedet for at stå på sidelinjen og høre om, hvordan ikke-faglige personer gør sig kloge på mit arbejdsliv.
Jeg var så privilegeret at komme på kursus i, hvordan man kommer i gang med at skrive indlæg til aviser og at begå sig på sociale medier, Twitter, Facebook osv.
Kursuslederen var Jens Peter Kildevang.
Vi var flere samlet fra forskellige fag, lige fra forsikringsbranchen, tv-branchen og min egen branche, nemlig byggeriet. Jens forstod på en rigtig god måde at vejlede os hver især på det niveau, som vi startede på.
For mit eget vedkommende blev det en enorm lærerig dag, hvor jeg gik hjem med den viden, der skal til for at komme ind i debatten. Endvidere gav det udslag i et indlæg, som jeg fik skrevet og bragt i en avis kort tid efter.
Jeg kan derfor kun give de varmeste anbefalinger til Jens Peter Kildevang.”

Danny Sjøberg, Tømrersvend (fagligt aktiv i 3F – BJMF). Vil du læse det indlæg, som Danny fik skrevet færdigt på endagskurset og fik bragt i dagbladet BT, kan du læse det her:

Dannys indlæg i BT.png

OBS: Det kursus, som Danny deltog på, udbydes den 31. oktober hos FTF i København – der er stadig ledige pladser – læs mere her

KURSUS HOS JER? FÅ ET TILBUD: Jeg kommer også meget gerne ud til jer lokalt, i jeres afdeling, organisation, og holder et skrivekursus. Typisk får mindst halvdelen bragt deres indlæg efter kurset på baggrund af min feedback, rådgivning og undervisning, der er praksisnær, konkret og tager udgangspunkt i deltagernes forudsætninger, ønsker, udfordringer og konkrete eksempler fra arbejdslivet. Læs mere om kurset her

Kontakt: Jens Peter Kildevang, tlf. 40638172 / kontakt@kildevangkommunikation.dk

Læs flere cases og anmeldelser af mine kurser, rådgivning og undervisning her

Bente Sorgenfrey, formand for hovedorganisationen FTF:

Bente

”Jens Peter Kildevang er en vidende og engageret journalist, presse- og kommunikationsrådgiver med politisk indsigt og brændende engagement. Han har igennem 5 år løftet presseomtalen af FTF og fået sat vores mærkesager på dagsordenen i både aviser, tv, radio og på de sociale medier. Han har styr på både politisk strategisk kommunikation, presse- og kampagnearbejde og er en dygtig underviser, der bl.a. har bidraget til at gøre FTF’s kurser og fagpolitiske talentuddannelse til en succes. Jeg kan varmt anbefale hans rådgivning, journalistik og undervisning”
– Bente Sorgenfrey, formand for hovedorganisationen FTF.

 

Benjamin Boe Rasmussen

Benjamin Boe Rasmussen (Fotograf: ©Henning Hjorth 2018)

 “Vi kan i Dansk Skuespillerforbund varmt anbefale Jens Peter Kildevang. Vi har brugt hans assistance både til at blive bedre til at kommunikere og til at forberede os til kritiske interview og debatter på tv. Jens Peter Kildevang forstår fagbevægelsen, og de udfordringer vi har, og er god til at se og dyrke de styrker, vi som enkeltpersoner kan byde ind med. Han kan både hjælpe med konkrete problemer og styrke vores kompetencer. Vi vil ikke tøve med at bruge ham igen.”
– Benjamin Boe Rasmussen, formand for Dansk Skuespillerforbund

cropped-dsc5100-1600px.jpg

“Når Jens Peter underviser på FTF’s fagpolitiske Talentuddannelse, er det virkelig noget, der rykker. Deltagerne på uddannelsen får meget brugbar feedback på de debatindlæg og læserbreve, de skriver, og han hjælper dem lige med at få det skåret til, så mange af dem faktisk også for optaget deres indlæg i avisen. Det gør også, at de får rigtig meget mod på at skrive mere“
– Dorte Limbjerg, konsulent i FTF’s Kursusenhed og pr. 1. januar ansat ved KONVENTUM.

debat2

“Jeg kan varmt anbefale Jens Peter som både underviser, sparringspartner og rådgiver ift. m medietræning og gennemslagskraft. Som underviser er Jens Peter velforberedt ift. den specifikke målgruppe og har forberedt cases og opgaver i øjenhøjde, som giver konkret træning og udbytte for hver enkelt deltager. At han desuden er både behagelig, ligefrem og humoristisk at være sammen med, styrker både læringsrummet og udbyttet. Min varmeste anbefaling”.
– Karsten Glahn, konsulent og underviser, FTF’s kursusenhed (Pr. 1/1-2019: KONVENTUM)

“Medlemsorganisationer har ikke brug for bare én, men mange talspersoner både på arbejdspladser og i offentligheden. Vi skal tilbyde nye handlemuligheder for både medlemmer og aktive og gøre hele organisationen organiserende. Her spiller sociale medier en vigtig rolle, når vi skal nå flere mennesker i målgruppen og engagere dem i relevante mærkesager. Digitale værktøjer kan styrke organiseringen af nye medlemmer”
– Jens Peter Kildevang

Leave a Reply