LAD OS RETTE OP PÅ DET SKÆVE MEDIEBILLEDE – TAG ORDET!

I lørdags underviste jeg 20 murersvende fra Landsklubben for Murer, Stenhugger og Stukkatørsvende . De var modige og var klar til at formidle deres personlige fortællinger om et hårdt arbejdsliv via små videoer til Facebook.

Kun på den måde kan vi få rettet op på det skæve mediebillede: Ved selv tage ordet, blande os i debatten på de sociale medier, på tv, radio og i avisernes debatspalter. Første skridt er, at vi kan udtrykke os præcist, klart og tydeligt om de problemer, som vi selv og kollegaerne oplever i hverdagen. En personlig fortælling, et eksempel fra virkeligheden og en klart formuleret løsning, ja, det kunne murerne godt levere i lørdags.

Da jeg spurgte, hvor mange der ofte må tage smertestillende piller for at kunne klare at gå på arbejde, rakte alle hånden op.

En af dem er murersvend Brian Steensen på 40 år. I en video på sin Facebook spørger han Liberal Alliances Joachim B. Olsen, hvor mange piller toppolitikeren er nødt til at tage for at klare at gå på arbejde. Godt spørgsmål.

brian murer piller.png

En af de lidt ældre murersvende forklarede, at han var nødt til at tage piller dagligt, 6 styks om morgenen og 6 i løbet af dagen. Det er Svend Christensen på 58 år. Han har været murer i 40 år og er slidt ned. For ham er det umuligt at vente til at gå på efterløn som 64-årig, forklarer han i denne video.

svend murer video

En syg joke
En pensionsalder på 67 år er for Svend en syg joke, som han grinte bittert over, da jeg talte med ham. “Jeg kan ikke engang holde, til jeg er 64 år og kan få efterløn. Hvordan skal nogen murersvend dog kunne arbejde indtil, at de er over 70 år?!”, sagde han.

Stigningen i efterlønsalderen til 64 år fra næste år, og en pensionsalder på fx 74 år for en person i 20’erne, rammer helt skævt og vil gøre folk mere syge. En del vil dø eller gå fra som krøblinge. Ingen otium til dem på grund af de skrappe reformer, som et politisk flertal har vedtaget.

“Det har bidraget til, at flere, der er syge og nedslidte, må bruge sygedagepengesystemet i stedet for efterlønsordningen”, siger professor Per H. Jensen til Fagbladet 3F her. Han nævner også, at det samtidig er blevet sværere at få førtidspension. At pensionsalderen tilmed stiger til over 70 år, er for flertallet af danskerne en stor provokation oven i hatten. Det gør folk rasende – med god grund.

VIL politikerne virkelig gøre noget ved uligheden i det danske samfund, kan man starte med at styrke arbejdsmiljøet og forbedre mulighederne for tidlig tilbagetrækning, for dem, der er slidt ned.

Vil du også blive bedre til at formidle din historie? Så kan jeg kontaktes på tlf. 40638172 / kontakt@kildevangkommunikation.dk

Leave a Reply