Relationer skaber resultater

Relationer skaber resultater. Det er en sandhed i alle livets sammenhænge, og det gælder i høj grad også i uddannelse og voksenundervisning. Relationen mellem underviser og kursist er afgørende for, at læringen lykkes.

“Læring er noget, der sker i samspil med andre”, fastslog psykolog Lev Vygotsky, og det er så sandt.

Det handler om at styrke læringen imellem deltagerne via diskussioner og møder på midten. Relationen styrkes samtidig, når underviseren tør være ærlig, bruge sig selv som eksempel og altid tager udgangspunkt i deltagernes livserfaringer, arbejdsliv og praktiske eksempler fra deres virkelighed.

Anerkendelse og empati kan man ikke få nok af, når man skal lære noget nyt!
Jeg underviser typisk voksne, fagligt aktive. De har en stor viden, erfaring og er i sandhed virkelighedens eksperter.

Min tilgang er, at jeg inspirerer og vejleder dem til at oversætte deres viden og eksempler fra arbejdslivet til artikler, indlæg, videoer og skarpe læserbreve til landets aviser.

Aktionslæring og learning by doing virker bare bedst
Så deltagerne skriver, taler og filmer sig selv på mine kurser i mundtlig og skriftlig kommunikation, kampagner, sociale medier, organisering og indflydelsesarbejde.

Så hvordan skaber vi engagerende og involverende undervisning, der inddrager deltagernes erfaringer og skaber optimal læring både før, under og efter kurset?

Et vigtigt svar er forberedelse og afklaring af forventninger og udfordringer. Både underviser og deltagere skal turde bruge sig selv og skabe relationer med udgangspunkt i egne erfaringer og personlige historier. Det er samtidig den bedste opskrift på både god kommunikation, indflydelsesarbejde, kampagner og brug af sociale medier.

Det blev jeg bekræftet i er rigtigt på et netop afsluttet kursus i Moderne Undervisningsteknikker. Dejligt at blive inspireret og udfordret af erfaren underviser Ole Ditlev Jensen over 3 gode kursusdage!

Nu skal ny viden og moderne, digitale redskaber, cooperative learning – og Møde-På-Midten – anvendes i endnu højere grad i min undervisning, workshops og kurser. Det glæder jeg mig til. Læs mere om kurser og workshops her

citat lev vygotsky

Aros – moderne undervisningsteknik – kursusbevis – Jens Peter Kildevang

Leave a Reply